AIK:s största segrar

När AIK vinner stort värmer det hjärtat lite extra hos alla supportrar. I oktober 2016 tvålade AIK till regerande svenska mästarna IFK Norrköping med 6-0. Med tanke på att de dessutom låg tvåa i serien och jagade guldet är segern ännu mer imponerande. En annan stor seger som säkert fastnat i minnet hos alla AIK:are är när AIK besegrade IFK Göteborg hemma 1996 med 6-0. Den säsongen var IFK Göteborg regerande svenska mästare och vann även serien i slutändan.

Resultaten visar att AIK är ostoppbara när de spelar som bäst. Inget annat lag har en chans när AIK får spelet att stämma. Sammanlagt har AIK vunnit med 6 mål eller mer över 20 gånger i Allsvenskan. Den allra största var en fullständig överkörning med 9-0 mot IFK Malmö. Visserligen får man backa till 1930, men till exempel 1993 fick IK Brage släppa in 9 mål mot AIK i vad som senare blev en 9-3 seger.

Målrika matcher

Att lag vinner med 6 mål eller fler är väldigt ovanligt i en högsta serie som Allsvenskan där även de sämre lagen håller ganska hög klass. Samtidigt ska man inte underskatta lag som AIK när de toppar formen. Inom fotbollen händer det att motståndare nästan ger upp och börjar slarva i försvarsspelet. Gillar du betting på fotboll måste du vara uppmärksam om matchbilden börjar förändra sig. Spela över/under på en målrik match, eller märker du att AIK dominerar så tveka inte att lägga ett spel på att de gör nästa mål i matchen.

Att pricka rätt slutresultat i en fotbollsmatch är mycket svårare än att förutsäga om den blir målrik eller målsnål. Ett bra exempel är när ena laget har skador på sina bästa backar eller målvakt. Då blir det ofta oroligt och är kommunikationen dålig mellan spelarna kommer skickliga lag som AIK att vara skoningslösa. Ibland kan också en anfallsstjärna träffat en formtopp och då kan du spela på ett hat trick till riktigt höga odds.