AIK:s sponsorer

AIK:s huvudsponsorer är Nike, Stadium och SVEA Ekonomi. Länge var Åbro en av de största sponsorerna, men de lämnade AIK efter säsongen 2017. De hade sponsrat klubben i hela 23 års tid. Som en fin gest under sin sista säsong uppläts platsen under de 20 inledande omgångarna till Hjärt-Lungfonden. En stor del i det beslutet var att hedra minnet av Ivan Turina. AIK-målvakten avled i maj 2013 efter att hjärtat tragiskt nog stannat. Incidenten påverkade många runt AIK starkt och de har samlat in pengar till hans närstående och hyllat Turina stort i samband med olika evenemang. Att ersätta en storsponsor som Åbro är förstås inte enkelt, men nya samarbetet med Nike kommer snabbt bära frukt för AIK. En ny matchtröja och nya specialtröjor har redan tagits fram och i designen har man hyllat klubbens stolta historia.

Andra som gynnar svensk fotboll och AIK är spelbolagen. Satsa pengar på matcherna genom spel på nätet fortsätter att vara populärt och en del av spelbolagens vinster återinvesteras i fotbollen genom att de köper reklamplats på arenor, på matchställ, under tv-sändningar m.m.  Det är inte omöjligt att det kommer vara något av det stora bolagen som Leo Vegas eller Comeon som pryder Aiktröjan nästa år när svenska casinolicenser släpps. Om klubbarna i Allsvenskan får ökade ekonomiska muskler har de bättre chans att konkurrera även internationellt. AIK har erfarenhet av både Champions League och Europa League. I framtiden lär AIK få fler chanser att mäta sina krafter mot de bästa lagen i Europa. Eftersom AIK sedan 2013 använder Friends Arena har de en spelplats för sina hemmamatcher som håller god internationell standard.

AIK har historiskt gjort ett bra jobb i jakten på sponsorer och har insett hur viktiga de är för klubbens överlevnad. Med ökade resurser har de chansen att göra prestigevärvningar, till exempel locka hem tidigare utlandsproffs som vill vända hem. Med mer pengar är det lättare att konkurrera om att bli svenska mästare. Även spelarna gynnas, eftersom det är roligare att satsa på AIK när de är uppe i toppen och utmanar på allvar.